Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.

Informatie

Kaasmakerij op Kaasboerderij Hoekelum

kaasboerderij hoekelum In de kaasmakerij op Kaasboerderij Hoekelum kun je deelnemen aan leuke en leerzame workshops kaas en boter maken. De kaasmakerij is de ideale plek voor een familiedag, groepsuitje of voor teambuilding tijdens een vergadering op onze boerderij. Onder professionele begeleiding kan je eigen kaas maken

Kaasboerderij Hoekelum organiseert creatieve workshops

Kaasboerderij Hoekelum houdt creatieve workshops voor zowel kleine als grote groepen. Je kunt kiezen uit een workshop waarbij je leert om kaas te maken. Een andere optie is het maken van boter. Na een gezellige tijd krijg je het gemaakte product natuurlijk mee naar huis. Na een workshop op onze kaasboerderij kun je gezellig naborrelen of lunchen.

 

Kaasmakerij vroeger en nu

kaasboerderij hoekelum In onze kaasmakerij werd op ambachtelijke wijze van rauwe melk Hoekelumse kaas gemaakt. Gedurende de bereiding van de kaas werd extra aandacht geschonken aan de afwerking van de kaas om meer smaak te creëren. Hoekelumse kaas kon na vier weken al gegeten worden. Er werd per jaar circa 100.000 liter melk verkaasd. Hier werden per week gemiddeld 600 vlegelkaasjes van gemiddeld 450 gram van gemaakt.

Inmiddels produceert Kaasboerderij Hoekelum zelf geen kaas meer, maar richt de kaasboerderij zich volledig op het geven van gezellige en creatieve workshops.

Ben je geïnteresseerd in één van onze workshops, dan kun je meer informatie krijgen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's

Informatie aanvragen