Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.

Leuke creatieve workshops op Kaasboerderij Hoekelum

Er worden leuke en creatieve workshops op Kaasboerderij Hoekelum gegeven. Hierbij heb je de keuze uit een workshop kaas maken en een workshop boter maken. Beide workshops doen beroep op de creativiteit en zijn hartstikke leuk voor een familiedag, teamuitje of bijvoorbeeld kinderfeestje. Je wordt 2,5 uur professioneel begeleid en naderhand mag je de eigen geproduceerde kaas of boter natuurlijk meenemen naar huis.

Creatieve workshop met lekkernijen

Gedurende de creatieve workshops die gegeven worden op onze boerderij wordt de hele groep natuurlijk verwend met een goede kop koffie en een lekker stukje kaas in de pauze. De workshops zijn opgedeeld in twee delen. Tussentijds wordt de pauze ingelast. Na afloop is iedereen van harte welkom in onze gezellige lunchroom. Hier kun je lekker zitten en kletsen onder het genot van een hapje en een drankje.

Leuke workshops onder professionele begeleiding

De leuke workshops op Kaasboerderij Hoekelum worden gegeven onder deskundige begeleiding. Vroeger was onze boerderij een kaasboerderij waar Hoekelumse kaas werd geproduceerd. Per jaar werd er maar liefst 100.000 liter melk verkaasd. Hedendaags zijn wij hiermee gestopt, maar daarmee zijn wij onze passie niet verloren. Daarom organiseren we deze leuke en leerzame workshops. Waar gaat jouw voorkeur eigenlijk naar uit: het maken van kaas of het produceren van echte boter?

Workshop kaas maken

De workshop kaas maken vindt plaats in onze kaasmakerij, waar eerst uitleg wordt gegeven. De workshop duurt circa 2,5 uur en is opgedeeld in twee gedeelten met pauze. Uiteraard word je tijdens de workshop kaas maken getrakteerd op een goede kop koffie en een stukje lekkere kaas. Na de workshop mag iedereen zijn of haar eigen gemaakte kaas mee naar huis nemen!

Workshop boter maken

Onze workshop boter maken is origineel en hartstikke leuk om te doen. Je leert veel en bent lekker creatief bezig in groepsverband en dat allemaal tegen een wel heel scherpe prijs. Het boter maken gebeurt in groepen van 20 tot 60 personen. De totale duur van de workshop is circa 1 uur.